Gerechtsgebouw – Breda

Breda krijgt een nieuw gerechtsgebouw dat medio 2018 haar deuren opent. Het wordt een aansprekend, eigentijds gebouw voor drie afzonderlijk herkenbare organisaties: de Rechtbank, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming.

Het gerechtsgebouw wordt gefaciliteerd met gedeelde ruimtes zoals spreekkamers, vergaderzalen en een koffiecorner. Verder is het gebouw wel ingedeeld zodat de drie organisaties los van elkaar kunnen opereren met ieder haar eigen kantoorruimtes.

Het prominente gerechtsgebouw telt circa  33.000 m² bruto vloeroppervlakte exclusief een parkeervoorziening en terreininrichting. Er wordt een parkeergarage gerealiseerd van circa 8.000 m². Het gebouw wordt gezag wekkend, toegankelijk en veilig.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft InBalans de opdracht gegeven, middels een DBFMO-contract. Deze organisatie is 30 jaar verantwoordelijk voor het ontwerp, bouw, financiering. Daarnaast is de organisatie verantwoordelijk voor de facilitaire dienstverlening en het onderhoud van het gerechtsgebouw.

Rol Van den Broek systemen

Als totaalinstallateur heeft Van den Broek Systemen een aanbieding gemaakt voor de beveiliging van het gehele gebouw. Van den Broek Systemen is onderaannemer voor InBalans en verzorgt binnen dit project de complete aanleg van de diverse security systemen. Bij deze systemen kunt u denken aan systemen zoals het inbraak-meldsysteem, toegangscontrolesysteem als het camera observatie systeem.