Laat u mensen online bij u binnenkijken?

Dat er de laatste tijd nogal wat ophef is ontstaan over gehackte camera’s in sauna’s, kleedkamers en bij mensen thuis, is u vast niet ontgaan. Het bevestigt opnieuw wat ik al eerder schreef over nut en noodzaak van een goede digitale beveiliging. Ik zie in de praktijk dat de focus vooral ligt op het goed functioneren van systemen. Maar de ‘nazorg’ is zeker zo belangrijk.

Nazorg, zoals beveiliging, beheer en updates, is niet alleen van belang bij camera’s, maar bij alle systemen en apparaten, zeker als ze verbonden zijn met het internet. En dat zijn er nogal wat: naar verwachting zo’n 50 miljard in 2020! Het gaat daarbij niet alleen om smartphones, tablets, pc’s, laptops, maar ook televisies, navigatiesystemen, e-readers, smarthome-oplossingen en huishoudelijke apparaten zijn steeds vaker online aangesloten. Dat vraagt om de juiste preventieve maatregelen.

Ook bij telefoniediensten en Voice over IP (VoIP), eveneens ons dagelijkse werkterrein, is oplettendheid geboden en blijkt goedkoop steeds vaker duurkoop. Spookfacturen en gehackte telefoonsystemen, waarmee ongemerkt naar dure betaalnummers in het buitenland wordt gebeld; voor ondernemers is het tegenwoordig geen ver van je bed show meer.

Het laatste wat we bij Van den Broek willen, is angst zaaien bij ondernemers. Maar als technisch installateur en aanbieder van telefonie- en VoIP-diensten vind ik het wel onze verantwoordelijkheid om u te attenderen op mogelijke bedreigingen. Een goede beveiliging is noodzakelijk en met de komst van de nieuwe Europese AVG-privacywetgeving zelfs een must voor uw ICT. U weet ons te vinden!