Leerfabriek KVL – Oisterwijk

Eens stond in Oisterwijk de grootste lederfabriek van Europa: Koninklijke Verenigde Leder. De provincie Noord-Brabant maakt samen met de gemeente Oisterwijk van een plek die ooit dagelijks bruiste van activiteit weer een begrip.

Met behoud van het karakter van het industriƫle erfgoed zijn meerdere gebouwen omgetoverd tot geweldige bedrijfsruimten voor de meest uiteenlopende ondernemers. Van automatiseerder tot patissier, passende huisvesting met een geschiedenis hebben zij hier gevonden.

In de voormalige gebouwen 28.1 en 28.2 was Van den Broek totaalinstallateur voor alle technische installaties. De werktuigbouwkundige installaties zijn gerealiseerd in samenwerking met DKC uit Wijchen, de elektrotechnische installaties zijn met eigen vakmensen uitgevoerd.

Onze opdrachtgever heeft een sterke langetermijnvisie, mede hierdoor zijn de installaties doordacht en energiezuinig aangelegd. Door een hoge mate van gebouwautomatisering gaan comfort en kostenbesparing hand in hand. De eindgebruiker hoeft hier niet bij na te denken.

Het gebouw is gericht op een breed scala aan ondernemers waarbij schaalbaarheid en flexibiliteit van groot belang zijn. Dit is terug te zien in doordachte securitymanagement-systemen. Het inbraakmeldsysteem, de toegangscontrole, camerabewaking, het werkt allemaal met elkaar samen en het is aanpasbaar voor de actuele en toekomstige behoeften.