Zorgcommunicatie, samenwerking Xelion

Van den Broek en Xelion gaan nauwer samenwerken in de ontwikkeling en levering van communicatie systemen in de zorgsector. Door de samenwerking kunnen instellingen hun zorgondersteunende communicatie beter en efficiënter laten inrichten en daarmee tegemoet komen aan de verwachtingen van de maatschappij en cliënten.

Van den Broek Systemen is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke  aanbieder van communicatie- en domotica-oplossingen voor instellingen die zorg als kerntaak hebben. Als leverancier van elektrotechnische installaties, domotica en beveiliging heeft Van den Broek de expertise en ervaring die wordt verwacht van een totaalleverancier. Het aanbieden van zorgondersteunende communicatie-systemen voor zowel intramurale als extramurale cliënten is een logische vervolgstap die volgt op vragen vanuit de markt.

Xelion heeft een nieuwe generatie zorgcommunicatie ontwikkeld waarin elke vorm van communicatie kan worden geïntegreerd op basis van het open SIP protocol. Het systeem is veelzijdig inzetbaar en kan als enige systeem zowel spraak, video en zorgalarmen routeren. Omdat gewerkt wordt met open standaarden is de keuzevrijheid van hardware (toestellen, domotica) erg groot.

De Xelion oplossing is aantrekkelijk omdat investeringen en beheerskosten met tientallen procenten omlaag kunnen. Bovendien gaat de functionaliteit verder dan de traditionele oplossingen in de zorgsector. Naast lagere kosten is het door betere ondersteuning ook mogelijk om verzorgend personeel efficiënter te laten werken. In de praktijk is aangetoond dat met verbeterde domotica niet alleen zorgpersoneel tijd wint, ook de cliënt voelt zich er beter bij. De cliënt heeft meer zelfstandigheid door slimme zorgondersteuning.

Over Xelion –
Xelion BV is gevestigd in Delft en ontwikkelt communicatie oplossingen voor de zakelijke markt. Xelion Phone System is een VoIP systeem dat inmiddels dagelijks door ca 50.000 gebruikers wordt gebruikt. Het Xelion zorgcommunicatiesysteem is gebaseerd op het principe dat alle communicatie over één systeem  gaat. Het is gericht op organisaties in Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT), gehandicaptenzorg en GGZ. Het is een 100% Nederlands product en is ontwikkeld in nauw overleg met diverse zorgorganisaties in ons land.